Vaš kuharski slog?

Sveže kakovostne sestavine, poudarjeni okusi, sodobne tehnike obdelave sestavin, odlična postavitev in harmonija povezanih okusov v celoto.

Po kom se zgledujete pri kuhanju oz. kdo je vaš »kuharski heroj«?

Več jih je; predvsem tujih mojstrov, pri katerih sem bil na izobraževanju: Gordon Ramsay, Marc Meurin, Bobby Bräuer.

Katero jed, ki ste jo skuhali ali jedli, ste si najbolj zapomnili?

To je jed, za katero sva z Gregom Rozmanom prejela srebrno medaljo na kuharski olimpijadi 2012: poširan file smuča s skorjico, provansalska zelenjava na kremi cvetače in pehtrana, sotiran mladi grah, gel rumenega korenja, kalčki rukole, ocvrt raviol fillo s špinačo in kozjo skuto, rdeča vinska ribja omaka in pena vodne kreše.

Najljubša knjiga o kuhanju (kuharska ali leposlovna, biografska …)?

Jih je več, predvsem tujih. Izpostavil bi »Das Kochbuch« Cristiansa Jurgensa, »Gordon Ramsay – 3 Star Chef« in »Under Pressure« Thomasa Kellerja.

Na kaj ste najbolj ponosni?

V službenem smislu na vesele goste, ki odhajajo zadovoljni iz naše restavracije Julijana. V zasebnem življenju pa na svojo družino in razumevanje, ker sem res preveč časa v službi!!

Ali kaj pogrešate v slovenskem kulinaričnem svetu?

Zadnje čase je kuhanje pri nas medijsko res dobro promovirano. Morda pogrešam več gostov, ki cenijo odlično hrano in so seveda zanjo tudi pripravljeni nekaj več plačati.

Kuharski nasvet našim bralcem?

Veliko kuharskih užitkov, pa naj bo to za domačim štedilnikom ali pa v restavraciji, kjer se počutite kot doma in uživate pri odkrivanju novih jedi. Pa dober tek!

OZNAKE