Sestavine

  • nekaj kapljic arome poprove mete
  • 200 g bele sladkorne mase
  • nekaj kapljic rdeče jedilne barve
  • nekaj kapljic zelene jedilne barve

Priprava

1.

Sladkorno maso razdelimo na dva dela, da dobimo dvakrat po 100 g mase. Od tega en del razdelimo še na dva dela, da dobimo dva dela po 50 g. Enega pobarvamo z rdečo jedilno barvo, drugega z zeleno, 100 g mase pa ostane bele barve. V vse tri kose mase kanemo še po nekaj kapljic metine arome in dobro pregnetemo.

2.

Belo sladkorno maso razdelimo na dva dela in en del zavijemo v plastično folijo skupaj z zelenim delom (masa se nam tako ne bo posušila) ter shranimo. Drugo polovico bele sladkorne mase z rokami povaljamo, da dobimo tanko kačico. Tako naredimo tudi z rdečo maso. Kačici položimo drugo ob drugo in ju zvijemo, nežno povaljamo med dlanmi, da se združita in dobimo eno samo gladko kačico.

3.

Narežemo jo na 12 cm dolge palčke in vsako na eni strani ukrivimo. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko. Tako naredimo tudi z belo in zeleno maso. Palčke pustimo sušiti vsaj en dan in pol do dva dni. Nato jih zavijemo v prozoren papir ali vstavimo v steklen okrasni kozarec.

Nasvet

Sladkorno maso lahko kupimo tudi že pobarvano v specializirani trgovini s slaščičarskimi pripomočki. Če postane sladkorna masa zaradi tekočih sestavin prevlažna, jo lahko utrdimo z malo sladkorja v prahu.

15