Sestavine

  • 200 g nasekljane bele čokolade
  • 200 g nasekljane bele čokolade
  • 300 g nasekljane temne čokolade
  • 2 velika beljaka
  • malo olja za premaz

Priprava

1.

Model (približno 22 x 11 x 6 cm) premažemo z oljem in v celoti obložimo s kuhinjsko prozorno folijo (olje pomaga, da se folija oprime modla), nato dno modla obložimo še s papirjem za peko. Belo čokolado stopimo nad vodno kopeljo, nato jo malce ohladimo. Z električnim mešalnikom vanjo vtepemo sladko smetano, da se masa strdi. Odložimo na stran in pripravimo temno maso.

2.

Temno čokolado s topimo tako kot belo, odstranimo z vodne kopeli in ohlajamo 1 minuto. Postopoma previdno vmešamo preostalo smetano, tako da dobimo gladko gosto kremo. Beljake stepemo v čvrst sneg. Najprej v čokoladno kremo vmešamo tretjino snega in nato še preostali sneg.

3.

Sladico sestavimo tako, da polovico temne mase preložimo v model in poravnamo površino. Na temno maso razporedimo belo maso, jo zravnamo in zelo previdno, da se plasti ne pomešajo, dodamo še temno maso. Poravnamo, pokrijemo s folijo in postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri. Če terino pripravimo dan prej, jo moramo vzeti iz hladilnika najmanj eno uro pred postrežbo.

4.

Pred postrežbo model previdno prevrnemo na servirni pladenj, pritisnemo robove folije in model odstranimo. S sladice odstranimo folijo in papir za peko, jo narežemo na rezine in postrežemo s poljubnimi piškoti.

20