Sestavine

  • 2 žlički kokosove moke
  • 1 velika žlica mangove kaše
  • ½ banane
  • 3 žlice ovsenih kosmičev
  • 2,5 dl mleka

Priprava

Mangovo kašo pripravimo kot za napitek MangAbba. Vse sestavine zmešamo v kuhinjskem strojčku. Pripravljen zmešanček po nekaj minutah poveča svoj volumen, saj se kosmiči napihnejo. Zmešanček Coco Ono je precej gost in je odličen za zajtrk.

Nasveti

Zmešančke lahko sladkate z medom, suhimi figami, datlji, agavinim sirupom, javorovim sirupom ali z banano. Za poseben učinek in okus pa jim dodajte začimbe, kot so cimet, čili, kurkuma, kardamom …

Za razstrupljanje telesa zmešančkom dodajte košček ingverja, ječmenovo travo ali algo klorela, za krepitev imunskega sistema pa jagode goji ali koren maca, ki krepi imunski sistem in uravnava hormonsko ravnovesje. Tudi acerola (divja češnja) vsebuje visoko koncentrirano količino vitamina C in se lepo ujame s svežimi sadnimi napitki. Za poživljajoč učinek, podoben kofeinu, pa dodajte semena guarane.

Če želite v telo vnesti več vlaknin, zmešančkom dodajte žlico lanenih semen ali ovsenih kosmičev, za več mineralov dodajte algo spirulina, ki vsebuje veliko železa, ali bučna semena, ki vsebujejo cink. Dodatne beljakovine v zmešančke vnesete, če dodate tofu ali zmlete oreščke, sirotko, jogurt, mleko ali skuto. Za več maščobnih kislin omega-3 dodajte semena čija ali konopljina semena, lahko tudi laneno, konopljino ali orehovo olje.

5