Teden restavracij je dvakrat letno izpeljan z namenom promocije vrhunske slovenske kulinarike. Tokrat se bo odvil med 12. in 21. junijem, rezervacije pa bodo začeli sprejemati s 1. junijem.

V Tednu restavracij sodelujejo najboljše slovenske restavracije in chefi, ki v desetih dneh v svojih restavracijah predstavijo svoje ideje in znanje po gostom prijazni ceni. Cena menijev 2020 bo enaka kot lani in bo znašala 19 evrov. Izjema so najboljše ocenjene restavracije (3 in 4 srčki), v katerih bo cena posebnega menija lahko znašala 25 evrov, fine jedi pa boste lahko preizkusili v kar 102 restavracijah.

Uroš Mencinger, selektor Tedna restavracij: Po koroni se mora življenje spet čim prej normalizirati. Teden restavracij bo pokazal, kako se da v naših najboljših restavracijah in ob dobri hrani, seveda z upoštevanjem vseh varnostnih ukrepov in protikoronskih priporočil, ponovno uživati!

V Tednu restavracij sodelujejo le restavracije, ki sodijo med najboljše v Sloveniji. Sodelujoče restavracije izbira kulinarični kritik Uroš Mencinger. Slovenski Teden restavracij se je začel v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 z devetimi sodelujočimi restavracijami in tri tisoč gosti. V letu 2019 je v dveh akcijah Tedna restavracij 100 restavracij obiskalo več kot 90 tisoč gostov! Letošnji poudarek Tedna restavracij je povezovanje preteklosti in sodobnosti. Slovenski chefi in chefinje bodo gostom ponudili v okušanje kulinarično prihodnost s povezovanjem tradicije in sodobnosti.

Več informacij: www.tedenrestavracij.si.

OZNAKE