Odlično vreme, slastni grižljaji, vrhunski mojstri – Gourmet cup Ljubljana z razlogom privablja obiskovalce in nasmehe na Krvavec. Foto: Dean Dubokovič.

Žar mladine, številne penine in bele strmine

Velika pohvala gre predvsem odločitvi, da so letos v ospredje postavili mlade kuharske talente, ki se kalijo v slovenskih gostinskih šolah. Ob pomoči mentorjev, izkušenih kuharjev, so v živo pripravljali zares odlične jedi v inovativnih kombinacijah in dokazali, da jim ne gre dobro od rok samo kuhanje, temveč tudi javno nastopanje in pristen stik z gosti. Poleg izkušnje kuhanja v živo (in to pred pravimi poznavalci) so dobili tudi priložnost, da navežejo stike s slovenskimi gostinci, ki ves čas iščejo mlade kuharske upe. Sodelovali so:

  • VSŠGT Bled, študenta Klementina Košir in Žan Kuhar, šolski mentor Jože Zalar in chef Davor Družinec (Hotel Astoria)
  • SŠGT Ljubljana, dijaka Juš Dolničar in Nik Čeh, šolska mentorica Majda Rebolj in chef Igor Jagodic (Strelec)
  • BIC Ljubljana, študenta Sara Štirn in Jaka Martinčič, šolska mentorica Marjeta Cevc in chef Jakob Pintar (TaBar)
  • SŠGT Celje, dijaka David Volašek in Domen Krže, šolska mentorja Boštjan Bezgovšek in Nataša Kamerički in chef Miran Ojsteršek (Gostilna Oštirka)
  • VSŠGT Maribor, študenta Miha Demšar in Anja Zadravec, šolska mentorica Mojca Polak in chef Sebastjan Plevčak (Restavracija 7)
  • SŠGT Radovljica, dijaki Blaž Shönlieb, Nace Filipič, Luka Tratnik, šolska mentorica Gabrijela Jošt in chef Uroš Štefelin (Vila Podvin)

Chef Jakob Pintar (TaBar, levo) je bil mentor študentoma BIC Ljubljana Sari Štirn in Jaki Martinčiču. Foto: Dean Dubokovič

Hiša dobrih vin Koželj je ob jedeh ponudila pester izbor šampanjcev in penin, med katere je letos na novo vključila tudi penine manjših družinskih vinarjev. Gostinci, kuharji in vinarji so se na smučeh in deskah v šestih kategorijah potegovali za zmagovalne stopničke Gourmet Pokala, ultimativni zmagovalec pa je postal Rudi Hrovat s kmetije Bršca.

Odlična družba, okusna hrana, mehurčki v kozarcu in nekaj smučarske tekmovalnosti je očitno zmagovalna kombinacija za najprijetnejši januarski ponedeljek na Krvavcu.

OZNAKE