Teden italijanske kulinarike v svetu se bo letos odvil med 23. in 29. novembrom, potekal pa bo virtualno. Pod okriljem italijanskega Ministrstva za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje, italijanske agencije za gospodarsko promocijo Italian Trade Agency in mreže Italijanskih inštitutov za kulturo se Teden italijanske kulinarike s številnimi dogodki po vsem svetu in s prispevkom najboljših italijanskih kuharjev osredotoča na enogastronomsko dediščino ter vrednotenje izdelkov iz različnih krajev v Italiji, ki sta resnično kulturno bogastvo.

Letos se bo v Ljubljani Teden italijanske kulinarike začel se bo z udeležbo s predstavitvijo dogodkov v oddaji Dobro Jutro na TV Slo 1 v petek, 20. novembra, sledile pa bodo virtualne kuharske delavnice kuharskega mojstra D’Alessandra, namenjene študentom Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana (BIC), ki usposablja bodoče kuharje in strokovnjake za prehrano.

Za ljubitelje italijanske kulinarike, ki te dni kuhajo doma, so pripravili serijo videoposnetkov priznane italijanske kuharske akademije Italian Chef Academy, ki si jih lahko ogledate tukaj.

 

*Dogodek ne poteka v okviru revije Dober tek. Za morebitne spremembe ne odgovarjamo. Prosimo, da se za vsa dodatna vprašanja obrnete na organizatorje dogodka.