Ljubitelji narave, aktivnega življenjskega sloga in istrskih vin boste na 7-kilometrskem sprehodu po istrskem zaledju uživali v ponudbi vrhunskih istrskih vin iz petih vinskih kleti znanih lokalnih vinarjev, ob tem pa okušali istrske specialitete. Ker je poudarek dogodka na sladkem vinu, bo zvezda degustacij vsekakor avtohtono hrvaško vino momjanski muškat.

Izhodiščna točka vinske povorke je Sv. Mauro pri Momjanu, kjer bodo udeleženci prevzeli torbe s karticami za degustacije, kozarce, vodo in zemljevid poti. Prva postaja, na kateri se bodo  lahko spočili in uživali v okusih Istre bo vinska klet družine Sinković, sledijo pa še vinske kleti Kabola, Kozlović, Prelac, punkt Brajko in okuševalnica medu OPG Valenta. V bližini momjanske trdnjave bodo odzvanjale melodije srednjeveške glasbe, ki bo sprehajalce spremljala del poti. Manifestacija se bo zaključila z zabavo pri vinski kleti Sinković, kjer bodo udeleženci ob glasbi in plesu lahko še naprej uživali v vinih in hrani.

Več informacij o dogodku in nakupu kotizacij poiščite na uradni spletni strani clusterja severozahodne Istre www.coloursofistria.com in na Facebook strani Istria Wine & Walk.