Zadnjo počitniško soboto bo tudi letos praznik vseh ljubiteljev in ljubiteljic odličnega butičnega piva. Pivovarna Pelicon bo namreč 31. avgusta v Ajdovščini pripravila že  6. Pivomanijo: Festival kraft piva 2019, in sicer v parku ob Hiši mladih v Ajdovščini med 13. in 22. uro. Tokrat bo festival potekal v znamenju radovednosti, raziskovanja in poglabljanja v bogat nabor različnih stilov piva, ki jih bodo obiskovalcem približali s priročnikom in sommeliersko delavnico.

 

Želimo si, da bi lahko s posebneži pocrkljali poznavalce, hkrati pa začetnikom, ki se s kraft pivom šele spoznavajo, pripravili res dobro odskočno desko v pisani svet butičnega pivovarstva (Anita Lozar, soustanoviteljica Pivovarne Pelicon)

Na Pivomaniji bodo predstavili klasične svetovne stile piva, lastne klasike (denimo The 3rd Pill, Out of China ali Yes Boss) in letošnje novosti (denimo novo nizkoalkoholno pivo Relax), piva gostujočih domačih in tujih pivovarjev ter butične serije, ki jih mladi ajdovski pivovarji varijo s kolegi po vsej Evropi.

Dogodek z dušo za ljubitelje piva in pozitivnih zgodb

Tisti, ki so Pivomanijo že obiskali, bodo brez dvoma pritrdili, da gre za enega ključnih, pa tudi najbolj zabavnih in z dušo pripravljenih dogodkov domače pivsko-kulinarične scene, ki je zadnja leta v Sloveniji dobesedno eksplodirala. Dogodek v Ajdovščino vsako leto privabi več obiskovalcev, ki do zadnjega kotička napolnijo okoliška prenočišča, zato je zdaj pravi trenutek za spletni sprehod do katere od platform za rezervacijo sob in apartmajev ali določitev nula-nula šoferja med prijatelji.

Ena vstopnica, (skoraj) neskončno piva

Za poskočno vzdušje na Pivomaniji bo dogajanje skozi ves dan spremljala glasba, za katero bodo odgovorni zdaj že hišni godci The Hish N’Band, letošnji posebni gosti pa bodo slovenski »trubači« Dej Še’n Litro. Tudi letos pa bo Pivomanija ohranila all-inclusive koncept dogodka, ki obiskovalcem omogoča, da z nakupom festivalske vstopnice degustirajo vse vrste piva.

Vstopnice v predprodaji so že na voljo na spletu in na vseh OMV bencinskih servisih in trafikah 3dva po Sloveniji. Cena v predprodaji stane 20 evrov, od 18. avgusta dalje pa bo stala 25 evrov.

 

*Dogodek ne poteka v organizaciji revije Dober tek. Za vse morebitne spremembe spremljajte komunikacijske kanale organizatorja.