Zadnji septembrski konec tedna bo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani potekal letošnji drugi, sicer pa že 11. Pivo & Burger Fest, ki bo na najbolj gurmanskem trgu države združil vse ljubitelje sočnih burgerjev in inovativnih pivovarskih zvarkov od blizu in daleč. Trebuščke bomo polnili in grla vlažili v soboto, 29. septembra, od 11. do 23. ure, v nedeljo, 30. septembra, pa od 11. do 22. ure.

Ker sta pestrost ponudbe in kakovost izdelkov slovenskih kraft pivovarjev vedno večji, bo na zadnjem letošnjem Pivo & Burger Festu še več poudarka na bogatem izboru domačega kraft piva. »Ustvarjalnost naših pivovarjev se kaže tudi v vedno večjem številu stilov, ki jih čarajo v svojih kotlih. Tako bodo obiskovalci Pivo & Burger Festa poleg kraft klasik, kot so pale ale, stout ali ipa, lahko poskusili tudi mnoge drznejše vare, denimo baltic porter ali pa kisla piva, kot sta tipa gose ali berliner weisse, in seveda tudi posebne izdaje, nekatere zvarjene posebej za PBF,« je pred dogodkom dejal Lior Kochavy, ustanovitelj festivala, ki se je trdno zasidral kot osrednji tovrstni dogodek v širši regiji.

Ker piti na prazen želodec seveda ne gre, bo bogato ponudbo piva dopolnjevala enako bogata ponudba burgerjev, ki na družbenih medijih običajno sproži burne debate o tem, kdo od približno dvajset različnih ponudnikov ima tokrat najboljšega. Tem se bodo septembra zagotovo pridružili še razmisleki o tem, katera čili omakca je najbolj vroča in aromatična, saj bo ponudbo tokratnega Pivo & Burger Festa po majski premieri ponovno popestrila tudi posebna stojnica s tem nepogrešljivim dodatkom, ki iz burgerja naredi pravo bombo.

Več: Pivo & Burger Fest

*Dogodek ne poteka v organizaciji revije Dober tek, za morebitne spremembe v času, kraju, ceni ali vsebini dogodka ne odgovarjamo.