Privoščite si dan, zapolnjen z intenzivnimi kuharskimi delavnicami, namigi vrhunskih strokovnjakov, odlično hrano in vinom ter ga zaključite s popoldanskim razvajanjem s koktajli!

 

 • kuharske delavnice z vrhunskimi strokovnjaki
 • peka na žaru in dimljenje z Matejem Stipaničem (Custom grill)
 • filiranje in priprava rib z Ireno Fonda (ribogojnica Fonda) in chefom Tomažem Bevčičem (restavracija Rizibizi)
 • slaščičarska delavnica s chefom Gorazdom Potočnikom (Gox Sladkozvočje)
 • vodena vinska degustacija s sommelierjem
 • degustacija oljčnih olj različnih sort
 • odmori s prigrizki in pijačo, prepleteni z zanimivimi kuharskimi dejstvi
 • zaključno druženje s koktajli
 • darila sponzorjev
 • nagradna igra
 • e-knjižica receptov in pridobljenega znanja
 • ugodnosti na naslednjem kulinaričnem dnevu

Kulinarični dan je lahko čudovito darilo!

Delavnica Ribja kuharija

Pod mentorstvom dveh odličnih poznavalcev, Irene Fonda in chefa Tomaža Bevčiča, bomo spoznali, kako prepoznati dobro in zares svežo ribo, kako jo filirati in kako jo pripraviti, da poudarimo njen prefinjen okus. Seveda ničesar ne bomo zavrgli (uporabili bomo tudi kosti), se naučili narezati ribji karpačo in pripravili jedi, s katerimi boste doma očarali!

dr. Irena Fonda

Soustanoviteljica in vodja mednarodno priznane ribogojnice Fonda, vrhunska poznavalka brancinov, predavateljica in velika zagovornica lokalnih sestavin. Brancini Fonda so zaradi neoporečne kakovosti in svežine izbira številnih vrhunskih chefov, zato jih boste našli na jedilnikih najboljših restavracij v Sloveniji in tujini.

chef Tomaž Bevčič

Inovativen chef restavracije Rizibizi v Portorožu, ki slovi po drznih morskih jedeh. Tomaž verjame, da v kuhinji ni meja, zato vedno išče nove izzive, njegove jedi prejemajo številna odličja, na prvo mesto pa zmeraj postavlja lokalne sestavine in vrhunske kombinacije okusov. Vsekakor chef, od katerega bi mnogi radi črpali znanje.

 

Delavnica Peka na žaru in dimljenje

Prihaja sezona piknikov in letos boste navdušili! Spoznali bomo, kako izbrati pravo meso za žar, kako pravilno speči steak in kako peči velike kose mesa, kaj je direktna in indirektna peka, kako se lotiti dimljenja, zakaj izbrati zorjeno meso, kakšen je najboljši burger, kako lahko na žaru spečemo kar celega piščanca, pico in celo hlebec kruha kot iz krušne peči! Skratka: letos bo žar bo postal vaša letna kuhinja.

mojster žara Matej Stipanič

Na svojem blogu Custom grill raziskuje tipe žarov, tehnike peke, kose mesa, priloge in omake, sestavlja gurmanske burgerje, dimi zavidljivo velike kose mesa in predvsem uživa – vse pa zabeleži s kamero. V nekaj letih je svoje znanje (in nože) tako močno nabrusil, da so njegove delavnice pri Akademiji Jezeršek polne, njegovi stiki z mesarji pa zavidanja vredni.

 

Slaščičarska delavnica

Mojster slaščic in zaprisežen čokoholik Gorazd Potočnik nas bo naučil slaščičarskih tehnik, s katerimi bomo doma slaščice stresali iz rokava! Pekli bomo, okraševali in seveda okušali, medtem pa iz prve roke izvedeli številne trike, namige, najpogostejše napake in kako jih popraviti.

slaščičar Gorazd Potočnik

Eden najbolj ustvarjalnih slaščičarjev pri nas, ki se v svojem “laboratoriju” igra s kombinacijami tekstur in okusov. Obožuje ustvarjanje s čokolado, za kar se je učil pri italijanskih in francoskih mojstrih. Slaščice je ustvarjal v Rustiki in restavracijah Kaval, zdaj pa ustvarja v svojem Sladkozvočju. Poznate ga tudi iz malih ekranov: iz oddaje Gorazdova slaščičarna na POP TV in Pregreha brez greha na TV Slo.

 

Dogodek, ki ga ne gre zamuditi!

Kulinarični dan je zasnovala revija Dober tek, za odlično organizacijo bo poskrbel Event24, za medijsko podporo Media24, za dobro vzdušje pa ljubitelji kuhanja, chefi, dobavitelji in vinarji.

Še več o vsebini kmalu …

 

*S prijavo na dogodek udeleženec potrjuje, da je dovoljuje obdelavo osebnih podatkov za namene izvedbe Kulinaričnega dne. Osebne podatke prijavljenih bosta organizatorja Dedal d.o.o. (revija Dober tek) in Event24 obdelovala v skladu z zakonom in določili Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Organizatorja bosta z osebnimi podatki sodelujočih ravnala odgovorno in jih obdelovala zgolj za namene izvedbe dogodka Kulinarični dan.