Privoščite si dan, zapolnjen z intenzivnimi kuharskimi delavnicami, namigi vrhunskih strokovnjakov, odlično hrano in vinom ter ga zaključite s popoldanskim razvajanjem s koktajli!

OGLEJ SI VIDEO

 • kuharske delavnice z vrhunskimi strokovnjaki
 • peka na žaru z Matejem Stipaničem (Custom grill)
 • slaščičarska delavnica s chefom Gorazdom Potočnikom (Gox Sladkozvočje)
 • ribja delavnica (čiščenje, filiranje in priprava rib – od jušne osnove do rižote)
 • vodena vinska degustacija s sommelierjem
 • degustacija oljčnih olj različnih sort
 • odmori s prigrizki in pijačo
 • zaključno druženje s koktajli
 • darila sponzorjev
 • nagradna igra
 • ugodnosti na naslednjem kulinaričnem dnevu

Kulinarični dan je lahko čudovito darilo!

Delavnica Ribja kuharija

Spoznali bomo, kako prepoznati dobro in zares svežo ribo, kako jo filirati in kako jo pripraviti, da poudarimo njen prefinjen okus. Seveda ničesar ne bomo zavrgli (uporabili bomo tudi kosti), se z ostrimi japonskimi noži naučili narezati ribji karpačo in pripravili jedi, s katerimi boste doma očarali!

Delavnica Peka na žaru

Spoznali bomo, kako izbrati pravo meso za žar, kako pravilno speči steak in kako peči velike kose mesa, kaj je direktna in indirektna peka, kako se lotiti dimljenja, zakaj izbrati zorjeno meso, kako lahko na žaru spečemo kar celega piščanca, pico in celo hlebec kruha kot iz krušne peči! Skratka: letos bo žar bo postal vaša letna kuhinja.

mojster žara Matej Stipanič

Na svojem blogu Custom grill raziskuje tipe žarov, tehnike peke, kose mesa, priloge in omake, sestavlja gurmanske burgerje, dimi zavidljivo velike kose mesa in predvsem uživa – vse pa zabeleži s kamero. V nekaj letih je svoje znanje (in nože) tako močno nabrusil, da so njegove delavnice pri Akademiji Jezeršek polne, njegovi stiki z mesarji pa zavidanja vredni.

Slaščičarska delavnica

Mojster slaščic in zaprisežen čokoholik Gorazd Potočnik nas bo naučil slaščičarskih tehnik, s katerimi bomo doma slaščice stresali iz rokava! Pekli bomo, okraševali in seveda okušali, medtem pa iz prve roke izvedeli številne trike, namige, najpogostejše napake in kako jih popraviti. Vsak bo naredil svojo čokolado, spekel pito in jo mojstrsko okrasil, se naučil narediti pravi ganaš in odlično sladico iz kozarčka!

slaščičar Gorazd Potočnik

Eden najbolj ustvarjalnih slaščičarjev pri nas, ki se v svojem “laboratoriju” igra s kombinacijami tekstur in okusov. Obožuje ustvarjanje s čokolado, za kar se je učil pri italijanskih in francoskih mojstrih. Slaščice je ustvarjal v Rustiki in restavracijah Kaval, zdaj pa ustvarja v svojem Sladkozvočju. Poznate ga tudi iz malih ekranov: iz oddaje Gorazdova slaščičarna na POP TV in Pregreha brez greha na TV Slo.

Dogodek, ki ga ne gre zamuditi!

Kulinarični dan je zasnovala revija Dober tek, za odlično organizacijo bo poskrbel Event24, za medijsko podporo Media24, za dobro vzdušje pa ljubitelji kuhanja, chefi, dobavitelji in vinarji.

Še več o vsebini kmalu …

*S prijavo na dogodek udeleženec potrjuje, da je dovoljuje obdelavo osebnih podatkov za namene izvedbe Kulinaričnega dne. Osebne podatke prijavljenih bosta organizatorja Dedal d.o.o. (revija Dober tek) in Event24 obdelovala v skladu z zakonom in določili Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Organizatorja bosta z osebnimi podatki sodelujočih ravnala odgovorno in jih obdelovala zgolj za namene izvedbe dogodka Kulinarični dan.