Lep je kot vrtnica, le vonja nima. Goriški radič ali sukenski regut je posebna vrsta avtohtonega radiča na Goriškem, in vsako zimo ga tako kuharji kot dobrojedci nestrpno pričakujejo, saj je nepogrešljiv. Tudi letos zato Turistična zveza TIC Nova Gorica nadaljuje z enim od GoGourmet projektov, to je Dnevi goriškega radiča.

Ti bodo letos januarja in februarja na voljo pri devetih gostinskih ponudnikih: Dam boutique hotel & restaurant, Gostilna Pri hrastu, Gostilna Termika, Gostilna Winkler Lokve, Ošterija Branik, Ošterija Žogica, Restavracija Grad Kromberk, Restavracija Tiffany in Sabotin hotel & restaurant, ki so svoje jedilnike obogatili z različnimi slastnimi jedmi iz goriškega radiča. V njem lahko uživate v ribjih, mesnih, zelenjavnih, krompirjevih jedeh, juhah, testeninah, pa tudi sladicah.

Vrhunec dogajanja Dnevov goriškega radiča pa bo 4. februarja na posebnem dogodku v hotelu Sabotin v Solkanu, kjer bo glavno vlogo imel goriški radič. Obiskovalci bodo lahko uživali v okrogli mizi, razstavi in pokušini jedi.

Več informacij je na tej spletni povezavi (prenos menijev). 

*Dogodek ne poteka v organizaciji revije Dober tek. Za vse morebitne spremembe spremljajte komunikacijske kanale organizatorja.