Praznični čas je pred vrati. To je za mnoge najlepši čas v letu, zato si ob koncu tega veselega (in na trenutke tudi malo norega) decembra oddahnite, se posvetite sebi in tistim, ki jih imate najraje, in uživajte. Zagotovo tudi vam ni všeč, da dragoceni čas izgubljate v trgovinah in v predpraznični noriji. Zato imamo za vas predlog: zamenjajte letos kakšno darilo, ki bi ga kupili v trgovini, za darilo, ki ga naredite sami. To so majhne pozornosti, ki so najboljšega okusa in očarljivo dišijo, saj vsebujejo tudi čarobno sestavino: ljubezen. Veliko jih lahko pripravite vnaprej, da tik pred zdajci ne boste imeli nobenih skrbi.

Za vas imamo predlog: zamenjajte letos kakšno darilo, ki bi ga kupili v trgovini, za darilo, ki ga naredite sami.

Zbrali smo nekaj zamisli za okusna darila, ki bodo navdušila vse vaše prijatelje!

Komplet za vročo čokolado

Vsak med nami pozna kakšnega čokoholika. Naredite jim te slastne čokoladne palčke in nikoli več ne bodo želeli uporabljati klasičnega kakava. Če dodate še ljubko skodelico in dišečo svečko, boste svojim čokoholičnim prijateljem ustvarili zares prijeten zimski večer.

Vsak med nami pozna kakšnega čokoholika – naredite jim komplet za vročo čokolado!

Vse za trojne čokoladne kolačke

Popolno darilo za nekoga, ki obožuje peko. Pa tudi za tiste, ki se nikakor ne morejo lotiti peke in jim je treba vse pripraviti vnaprej. Ti trojni čokoladni kolački (cupcakes) bodo navdušili! (Ne pozabite prepisati recepta na lep list papirja, ki ga priložite darilu.)

Komplet za peko trojnih čokoladnih kolačkov

Komplet za pečeni camembert

Idealno darilce za ljubitelje sira: škatlica camemberta, ki ga pogrejemo v pečici in ponudimo s pijanimi rozinami.

Darilce za kofetkarje

V kozarec za vlaganje nasujte kakovostno kavo, v celofan pa zavijte drobne piškote, ki se odlično ujamejo h kavi. Ker nam vsem primanjkuje časa in se ne znamo ustaviti, na kozarec napišite “Čas zate.”

Imate tudi vi v družbi prave kofetkarje? To je pravo darilo zanje!

Mini panettone

Italijansko božično pecivo. V pomanjšani različici je panettone tako prisrčen, da ga je kar škoda pojesti …

Mini panettone

Darilo za Rudolfa

Ti jelenčki iz krhkega testa so zagotovo darilo, ki lahko pričaka Rudolfa pod smrečico. Razveselilo pa bo tudi otroke!

Krhki jelenčki so prav zabavno darilo

Božični piškoti s suhim sadjem

Ti božični piškoti so kakor nalašč za pomakanje v desertno vino, priležejo pa se tudi h kavi. In ohranijo se zares dolgo, tako da bodo na božič spominjali vse do konca januarja!

Božični piškoti s suhim sadjem in oreški se ohranijo kar cel mesec

Dišeči možički

Tako ljubki so! Če dišeče možičke (“gingerbread men”) pospravite v lično škatlo in napišete lepo voščilo, bodo vašim najljubšim prinesli iskren nasmeh na obraz.

Dišeči možički so zares ljubki

Mentolove sladkorne palčke

Ob njih takoj pomislimo na božične filme! Mentolove sladkorne palčke naredimo zelo preprosto in pri tem nam lahko pomagajo tudi otroci. Lahko jih priložite darilu ali pa z njimi okrasite božično torto.

Z mentolovimi sladkornimi palčkami lahko okrasite tudi božične kolače

Naročnina na revijo Dober tek

Najlepše in najbolj uporabno darilo za vse ljubitelje kuhanja! Na čestitko napišite, da ga bo revija razveseljevala vsak mesec, vse leto, mi pa bomo poskrbeli, da bo našo povsem prenovljeno in še obsežnejšo januarsko številko revije vaš obdarjenec prejel 8. januarja naravnost v nabiralnik. Izpolnite naročilnico.

OZNAKE