Predstavitev založbe Dedal d.o.o.

Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani kot mala založniška hiša. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, ki izhaja že triindvajseto leto in je še danes vodilna poljudno-strokovna revija na tem področju. Ob reviji izdajamo tudi knjige s področja kinologije.

Ker smo hkrati veliki ljubitelji sveta kulinarike, smo v letu 1995 natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek. V dvajsetih letih je tudi revija Dober tek postala vodilna na svojem področju in ponosno lahko zapišemo, da je danes najbolj bran kulinarični mesečnik v Sloveniji. Po podatkih Nacionalne raziskave branosti (NRB 2014) jo bere in z njo kuha že 54.000 Slovenk in Slovencev. Tudi na kulinaričnem področju izdajamo knjige in tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice in smo tako nekatere izmed njih že večkrat ponatisnili. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, vse leto organiziramo kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.

 

Na spletnih straneh www.dobertek.com uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Če vas zanima več, prosimo, preberite naše pogoje poslovanja. Sprejemam piškotke s te strani. Če vas zanima več, prosimo preberite naše pogoje poslovanja.

Sprejemam piškotke s te strani

Več o zakonodaji